Hamrén hoppas på Elm som närmar sig comeback

Kalmar Artikeln publicerades
Foto:Montage

Förbundskapten Erik Hamrén hoppas på en frisk Rasmus Elm inför höstens avgörande EM-kvalmatcher.

Svaret från Kalmar lyder:

– Jag räknar inte med någonting och siktar inte på någonting så är det fortfarande, säger Rasmus Elm.

Dagen efter Sveriges 3–1-seger mot Montenegro mötte Erik Hamrén media på förmiddagen. Då talade förbundskaptenen något oväntat om att han hoppas få se en frisk Rasmus Elm som kan spela i landslaget redan till hösten igen.

”Jag hoppas fortfarande på Rasmus Elm, att han ska få kontinuitet i sin träning och börja spela matcher. En frisk Rasmus Elm vore inte fel”, säger Erik Hamrén till Aftonbladet som ställer frågan om han varit i kontakt med Rasmus Elm nu.

”Nej, jag har låtit honom vara i fred. Men jag har fått indikationer via media att han är på rätt väg”, svarar Erik Hamrén.

  På Gasten i Kalmar sparkade Kalmar FF i gång träningen på måndagsförmiddagen efter en veckas ledighet. Rasmus Elm körde hela passet och tyckte det var skönt att vara i gång igen.

  – Jag försöker höja belastningen lite. Förut sa jag att jag låg på 85 procent av max så om jag säger 90 procent nu då. Det handlar fortfarande om att hitta en nivå så det inte blir för mycket eller för lite för kroppen. Det är en balans där jag känner att jag bygger upp mig och inte bryter ner kroppen, säger Rasmus Elm.

  Söndag den 28 juni spelar Kalmar FF träningsmatch mot Djurgården hemma på Guldfågeln. Det skulle kunna vara matchen då Rasmus Elm spelar sina första minuter på över ett år efter magproblemen och flytten hem från Moskva.

  – Jag räknar inte med någonting och siktar inte på någonting så är det fortfarande. Jag tar det dag från dag. Det är inte något nytt, säger Rasmus Elm, och pustar ut efter passet.

  Kalmar FF-tränaren Peter Swärdh är också noga med att poängtera att han verkligen inte vill skynda på Elms återkomst.

  – Det är fortfarande på den medicinska nivån. Klartecken där och från Rasmus själv måste komma först. Vi har inte lagt någon energi på att sätta något startdatum för honom utan följer det dag från dag.

  Men det börjar närma sig en comeback?

  – Ja, Rasmus är i träning som alla kan se och han ser bra ut, säger Peter Swärdh.