Bottenlaget Falkenberg var en halvtimme från att skrälla mot Hammarby.
Då vände stockholmarna och vann med 3–1 efter två snabba mål.
Fotboll • Publicerad 27 september 2020
Hammarbys Aron Johansson jublar efter 2–1-målet för Hammarby mot Falkenberg.
Hammarbys Aron Johansson jublar efter 2–1-målet för Hammarby mot Falkenberg.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Hammarby har hela säsongen växlat segrar efter storspel med rena bottennapp. Segern mot IFK Göteborg på bortaplan med 4–0 innan landslagsuppehållet följdes upp med 0–3 i derbyt mot AIK förra helgen.

Vilket Hammarby skulle dyka upp mot allsvenska jumbon Falkenberg? Till en början verkade det vara den sämre upplagan, för Bajen såg ut att vara på väg mot ett nytt bakslag mot Falkenberg.

Hemmalaget ledde med 1–0 ända tills det återstod 30 minuter av matchen innan Hammarby kunde vända.

– Det var jäktligt starkt av oss att komma tillbaka i den andra halvleken och kunna punktera matchen, säger Gustaf Ludwigsson till D play.

Självmål

Mittbacken Jacob Ericsson var dubbelt olyckligt i situationen som ledde till kvitteringen.

Först upphävde han offsiden vilket gav Ludwigsson fri lejd mot målet, sedan råkade han stöta in bollen i eget mål när Hammarbyspelarens avslut såg ut att gå utanför.

– Det är många som skriker så jag kollar egentligen på Alex (Kacaniklic) så det var tur att han (Ericsson) stötte in den, säger Ludwigsson.

Bara några minuter senare gav Aron Johannsson Hammarby ledningen via ett volleyskott från nära håll efter ett inlägg från Kacaniklic.

Johannsson tvåmålsskytt

Johannsson punkterade sedan matchen på straff på tilläggstid sedan han själv blivit fälld i friläge av målvakten Viktor Noring

Nu slipper Hammarby snegla nedåt i tabellen, medan Falkenberg får ett allt tuffare läge på sistaplatsen.

Härnäst väntar Häcken borta för Falkenberg på lördag, medan Hammarby spelar Stockholmsderby mot Djurgården dagen efter.

Lärdomen från matchen mot Falkenberg, enligt Gustaf Ludwigsson:

– Vi visar för varandra att vi aldrig ger oss. Det behöver inte vara supervackert utan vi kan kriga oss i in matcherna. Vi har kvalitet när det verkligen gäller.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.