Annons

Hamilton kritisk mot sitt eget team: "Ert jobb"

Efter helgens formel 1-tävling i Miami var brittiske stjärnan Lewis Hamilton kritisk mot sitt eget stall Mercedes.
37-åringen berättar att han själv fick fatta beslut om att byta däck eller inte.
Formel 1 • Publicerad 9 maj 2022
Lewis Hamilton var kritisk mot sitt eget team under Miamis grand prix i helgen.
Lewis Hamilton var kritisk mot sitt eget team under Miamis grand prix i helgen.Foto: Darron Cummings/AP/TT

Det var bäddat för formel 1-feber i Miami med en sprillans ny bana.

Red Bulls Max Verstappen vann och den brittiske stjärnan Lewis Hamiltons Mercedes har fortsatt svårt att hänga med konkurrenterna i Ferrari och Red Bull.

Annons

Efter att Lando Norris krockat i varv 41 kom en säkerhetsbil ut, då fick Lewis Hamilton frågan om han ville byta däck och blev märkbart förvånad av frågan och kritiserade sedan sitt eget team.

– De överlät det till mig och jag har inte informationen till att ta ett sådant beslut, det är deras ansvar, ta beslutet åt mig, sade han och fortsatte:

– Till den typen av saker litar jag på att mitt team ska ta det rätta beslutet, i dag gav de det till mig och jag förstår verkligen inte varför.

På frågan om han var tvungen att gå in i depån sade stallet nej varpå britten stannade på banan.

Hamilton körde resterande 16 varv med samma däck och slutade sexa efter att ha blivit omkörd i slutet av stallkamraten George Russell.

– Någonstans där finns en snabb bil men vi har inte nycklarna till att låsa upp den, det är så frustrerande, sade Hamilton.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons