Annons

Hamilton: "Ingen ska bli tvingad att knäböja"

Lewis Hamilton ställde sig på knä inför F1-premiären för att markera mot rasism.
Men flera av hans tuffaste konkurrenter valde att stå upp.
"Jag frågade aldrig, eller krävde att någon skulle ställa sig på knä", säger Hamilton och tackar de 13 som följde honom.
Bilsport • Publicerad 6 juli 2020
Lewis Hamilton knäböjde inför F1-premiären. Arkivbild.
Lewis Hamilton knäböjde inför F1-premiären. Arkivbild.Foto: Dan Istitene/AP/TT

Inför premiären i Österrike samlades alla 20 förare på startlinjen för att markera mot rasism och visa sitt stöd för Black Lives Matter-rörelsen.

Majoriteten av förarna valde att ställa sig på knä medan sex stycken valde att stå, däribland världsstjärnorna Charles Leclerc och Max Verstappen.

Annons

"Jag är väldigt engagerad i jämlikhet och kampen mot rasism. Men jag tycker att alla har rätt att uttrycka sig på ett sätt som passar dem. Jag kommer inte ställa mig på knä i dag, men jag respekterar och stödjer de personliga val som varje förare gör", skriver Verstappen på Twitter.

Lewis Hamilton, formel 1:s enda svarta förare, var en av 13 som valde att knäböja. Inför loppet sade Hamilton att han hållit sig från att fråga sina kollegor om att följa efter.

"Jag frågade aldrig, eller krävde att någon skulle ställa sig på knä. Jag har aldrig ens tagit upp det", säger han.

"I slutändan tycker jag inte att någon ska bli tvingad att ställa sig på knä".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons