Annons

Landslagsbasen: Ingen fotboll för Halfvarsson

Skidstjärnan Calle Halfvarsson tänkte byta sport. I alla fall tillfälligt.
Halfvarsson har registrerats för division 6-laget Äppelbo AIK från Dalarna och siktade på debut redan på lördag.
Så ser det inte ut att bli.
Skidor/Fotboll • Publicerad 28 juli 2020
Calle Halfvarsson. Arkivbild.
Calle Halfvarsson. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ett besked som sätter krokben för Halfvarsson redan innan han snörat på sig bollskorna. Tidigare lät skidstjärnan förhoppningsfull om att få lira.

– Jag har alltid varit intresserad av fotboll, och har alltid tyckt att det är roligt att spela och kolla på fotboll. Och så har jag en kompis som spelar i Äppelbo som frågade om jag ville vara med i någon match, säger Halfvarsson till SVT.

Annons

Klubben släppte nyheten på Instagram:

"Personen i fråga behöver nog ingen större presentation då de flesta borde vem han är! Vi hälsar Calle Halfvarsson välkommen till Äppelbo AIK!"

Ska på läger om han blir frisk

Licensfrågan löste sig snabbt och Halfvarsson är spelklar redan till hemmamatchen mot serieledande Gagnef på lördag – om inte en förkylning sätter stopp.

– Jag har åkt på en segdragen förkylning som hållit på en vecka, men det är på väg att avta.

Men blir han frisk vill landslagschefen Anders Byström att Halfvarsson infinner sig på ett skidläger i Torsby som startar på söndag.

– Som jag har förstått det känner han en kille som spelar i laget och de har pratat om han skulle kunna vara med och spela, men det kommer inte att hända under den närmaste tiden, säger Byström till Expressen.

Till tidningen säger även agenten Magnus Larsson:

– Han kommer inte att spela med Äppelbo AIK på lördag, för han är förkyld. Är man förkyld ska man inte spela fotboll. Sedan får vi se om det kan bli något längre fram, men då handlar det snarare om att han hoppar in i två minuter som en kul grej. Han har fullt fokus på skidkarriären.

"Får se om han dyker upp"

– Om längdlandslaget avråder honom och säger ifrån, då förstår jag om Calle struntar i fotbollen. Calle Halfvarsson är i alla fall registrerad och tillgänglig för spel. Vi får se om han dyker upp någon gång i framtiden, säger Äppelbo AIK:s ordförande Ola Gyllenvåg till Expressen.

Om Halfvarsson får spela fotboll räknar landslagsstjärnan med att ta plats som mittfältare. Men han kommer att ta det lugnt med tacklingar med tanke på skaderisken.

Annons

– Jag får satsa mer på långa löpningar och finlir.

Halfvarsson är inte den första skidstjärnan som satsar på en fotbollskarriär. Tidigare rivalen Petter Northug spelade i flera år för Mosvik i norska division 5 och 6, skriver NTB.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons