Annons

Haksabanovic vill bort från IFK Norrköping

Sead Haksabanovic ser ingen framtid i IFK Norrköping och vill att klubben säljer honom.
Han anser sig illa behandlad av ordföranden Peter Hunt.
Fotboll • Publicerad 11 januari 2021
Sead Haksabanovic vill lämna IFK Norrköping. Arkivbild.
Sead Haksabanovic vill lämna IFK Norrköping. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Haksabanovic blev allsvenskans dyraste värvning hittills när Norrköping köpte honom från Premier League-klubben West Ham i somras. Norrköping uppges ha betalat runt 25 miljoner kronor.

Den offensive mittfältare inledde – precis som resten av laget – säsongen strålande, men allsvenskan 2020 slutade i en sjätteplats, ett rejält misslyckande.

Konfliktfylld tid

Annons

Managern Jens Gustafsson lämnade i december klubben med ett år kvar på kontraktet och den senaste månaden har IFK Norrköping skakats av en rad uppmärksammade konflikter.

Ett flertal ledare har lämnat föreningen och öppet kritiserat Peter Hunts ledarstil. Samtidigt jobbar nye tränaren Rikard Norling med att forma en trupp inför säsongen. Haksabanovic, som har flera år kvar på sitt kontrakt, har offentligt gjort klart att han inte vill ingå i den.

– Min framtid är någonstans bort från Sverige. Jens är den enda anledningen till varför jag hamnade i IFK från början. Hans personlighet, kunskap samt sätt att se på fotboll passade mig. Vi tyckte inte alltid lika men vi respekterade varandra och det utvecklade mig. Nu när han lämnat ser jag ingen anledning att fortsätta om jag ska vara helt ärlig.

Finns konkret intresse

– Anledningen till varför jag kom hit är borta. Jag tycker att det är fel att Jens är borta men han själv måste ha haft en bra anledning till att lämna. Jag vet att han mådde bra här och vi spelare mådde bra med honom. Nu vet jag inte vad jag ska säga, men jag tycker inte om det jag läser och har mina tankar kring det hela, säger han till Expressen.

Enligt Haksabanovic finns intresserade klubbar, men han anser att IFK Norrköping inte visar någon vilja att förhandla.

– Det finns ett stort intresse och ett konkret intresse från en stor koncern och fotbollsfamilj. Jag vill dit, punkt slut, och det vet IFK om. Inget har ändrats, säger Haksabanovic.

– Jag tycker att ordförande Peter Hunt behandlar mig som luft och visar noll respekt och det är snällt sagt från min sida.

Hunts kommentar till Haksabanovics uttalanden:

– Vi kommenterar inte den här typen av påståenden. Vi har ganska bra koll och jobbar ganska hårt med att sätta truppen inför kommande säsong. Sedan vad enskilda spelare vill eller tycker har jag ingen kommentar till. Det finns alltid synpunkter om ett och annat men återigen, jag kan inte gå in i någon polemik eller kommentera det överhuvudtaget, säger han till Expressen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons