Annons

Guidetti: "Saltkaret har varit med"

Förbundskapten Janne Andersson kallade det för "brus".
John Guidetti ansåg att allt bara har blivit större än vad det egentligen är.
Fotboll • Publicerad 6 september 2020
John Guidetti.Foto: Jessica Gow/TT

Oftast är det assisterade förbundskapten Peter Wettergren som pratar med medier efter en landskamp. Efter 0-1-förlusten mot Frankrike var det i stället Janne Andersson som klev in i Friends arenas presskonferensrum.

Förbundskapten ansåg att det fanns "brus" där ute och ville därför stänga matchen.

Annons

I 40 minuter pratade han mest om Dejan Kulusevskis utspel, Zlatan Ibrahimovics kritik och mångfaldsdebatten som hans laguttagningar har skapat genom åren.

"Saltkaret"

Sedan fick anfallaren John Guidetti ge sin syn på surret som uppstod efter Nations League-premiären på Friends arena.

Och han var enig med Andersson: Allt har blivit uppförstorat.

– Jag såg först rubriken och sedan kollade jag intervjun, och jag tycker väl att saltkaret hade varit med lite i spelet, säger Guidetti om Kulusevkis intervju med TV4 där han sade att han blev "chockad" över att inte få starta mot Frankrike.

– Jag tyckte att det var lite taget ur sitt sammanhang. Det är min personliga åsikt, sedan får alla ha sin egen.

28-åringen säger att Kulusevski har kommit in bra i landslagsgruppen, att alla tycker om honom och att tiden talar för den åtta år yngre mittfältaren som i somras lämnade Parma för storklubben Juventus.

– Det är bara kolla på vilka spelare som helst, i vilka lag som helst. Det tar tid innan man kommer in helt i laget och lär sig spelsystemet och allt. Hans tid kommer att komma, säger Guidetti.

– Jag tycker det har blivit en större grej än vad det kanske borde vara. Det är bara en ung spelare som är hungrig...

"En supporter"

Den förre landslagskompisen Zlatan Ibrahimovics kritik var John Guidetti – precis som Janne Andersson – snabb med att sortera bort.

– Innan vi var landslagsspelare så hejade vi på Sverige allihop och när vi slutar spela fotboll kommer vi att heja på Sverige. Man kommer att vara en supporter och man kommer självklart att tycka och tänka saker, säger han.

– Alla har synpunkter på vilka som ska spela och inte spela, men om man kollar vad Janne har gjort med landslaget tror jag att ingen i det här rummet eller nästan i hela Sverige skulle säga att han har gjort ett dåligt jobb. Han har gjort ett fantastiskt jobb.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons