Annons

Grant ska försvara titeln: "Fanns en mening"

För ett år sedan tog Linn Grant en överlägsen seger i Scandinavian Mixed.
Den här veckan ska hon försöka försvara titeln.
– Spelar jag bra är jag uppe och nosar på toppen, säger 23-åringen.
Golf • Publicerad 8 juni 2023
Linn Grant under gårdagens presskonferens.
Linn Grant under gårdagens presskonferens.Foto: Anders Wiklund/TT

Det var en uppvisning som hette duga när Linn Grant i fjol krossade allt motstånd i Halmstad. Segermarginalen blev till slut nio slag – och den skånska golftalangen fick sitt stora genomslag.

– Även om jag spelade bra fram tills dess i fjol så var det en enormt stor grej. Jag fick ut mig själv lite mer på kartan och för min egen del boostade jag upp mitt självförtroende för resten av säsongen. Sedan tycker jag att det är en fantastiskt rolig tävling, säger Grant.

Annons

– Segern har hängt i mer än vad jag trodde. Som den här veckan när det är många som uppmärksammar den igen, vilket är kul.

Trea i Las Vegas

Det är Ullna, knappt en halvtimmes bilresa från centrala Stockholm, som är årets värd för Scandinavian Mixed. På onsdagen var Linn Grant ute och kände på banan en sista gång när pro-am-tävlingen genomfördes i gassande solsken.

Hennes senaste tävling var i Las Vegas för två veckor sedan, då hon slutade trea i matchspelstävlingen som var hennes första LPGA-tourstart i USA. Det är först nu hon släpps in i landet som ovaccinerad mot covid-19 – och Grant tror att det har gjort henne gott att det dröjde.

– Skönt att det är öppet (i USA) och att jag kan bestämma själv.

– Men jag tror absolut inte att jag hade suttit med det här självförtroendet och känslan för mitt spel om jag inte hade spelat på LET (Europatouren) hela förra året. Så mer eller mindre tror jag att det fanns en mening med att jag inte skulle till USA så tidigt.

Spelar med Norén

När Scandinavian Mixed inleds i dag spelar Grant – rankad 22:a i världen och bästa svenska – i samma boll som hennes motsvarighet på herrsidan, 64-rankade Alex Norén.

Duon slår ut tillsammans med skotten Robert MacIntyre, klockan 13.00, och inför tävlingen har Grant svårt att avgöra om banan kommer passa damerna eller herrarna bäst.

– Än så länge har jag lite svårt att göra en bedömning. Jag tycker nog att längdmässigt är den här väldigt kort för killarna, vilket gör att ska man försöka göra snittet så jämnt som möjligt måste det bli ju väldigt kort för oss. Ibland kan det förstöra banuppsättningen lite, men som jag spelade banan i dag såg det bra ut.

Fakta: Dagens starttider

Hela 26 svenska spelare finns i startfältet, där 78 damer och lika många herrar spelar om samma segerbuckla.

Några heta blågula starttider:

07.30: Marcus Kinhult.

07.50: Simon Forsström, Lisa Pettersson.

08.00: Annika Sörenstam, Madelene Sagström.

08.10: Alexander Björk, Caroline Hedwall.

08.20: Sebastian Söderberg.

13.00: Alex Norén, Linn Grant.

13.20: Jonas Blixt.

13.40: Ingrid Lindblad (amatör).

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons