Annons

Berglund skadad: "Kom som en chock"

Göteborg tappade poäng mot Eskilstuna efter att Loreta Kullashi kvitterat till 1–1 på tilläggstid.
Dessutom tvingades lagkaptenen Emma Berglund lämna planen med en skadad vad.
Fotboll • Publicerad 4 juli 2020
Göteborgs lagkapten Emma Berglund fick kliva av med en skadad vad. Arkivbild.
Göteborgs lagkapten Emma Berglund fick kliva av med en skadad vad. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Emma Berglund har en historik av skador men 2020 skulle bli hennes säsong, som lagkapten för guldaspirerande Göteborg.

Men efter säsongens blott andra match möter hon media med bedrövad uppsyn och en hårt lindad vad.

Annons

– Det högg till i vaden. Det var jätteunderligt, det var bara en sidledsförflyttning liksom. Så jag är väldigt förvånad, säger Berglund till TT.

Hon tvingades lämna planen efter bara drygt tio minuter av matchen på Tunavallen.

TT: Vad är din känsla kring hur allvarligt det är?

– Det är alltid så svårt att sia om, det är nog bäst att bara få en "MR" (magnetröntgen) på det så får man ta det därifrån. Men jag tror definitivt att det är en bristning, säger Berglund.

– Jättesurt. Jag försöker lugna mig med att det är en lång säsong och att det förhoppningsvis kan gå fort. Det har känts så bra under våren så... det kom som en chock.

Flera skadade backar

Skulle det vara en skada som håller lagkaptenen och den rutinerade försvararen borta en längre tid är det ännu en smäll för Göteborgs backbestånd som redan har Beata Kollmats och den tänkta ersättaren till henne, Annika Schmidt, på skadelistan.

Offensivt ser det dock ljusare ut, vilket också Eskilstuna fick känna på. Göteborg tog dominerade mer och mer under den första halvleken där bland andra Rebecka Blomqvist, som målade två gånger i premiärkrossen mot Kristianstad, rann igenom och skapade chanser.

Målet kom dock av Julia Roddar, som ersatte Berglund. Roddar stod för ett fint inhopp, påhejad av sambon som hyrt en balkong i ett av tornhusen som omgärdar Tunavallen, och satte 1–0 i krysset.

– 300 spänn fick han betala. Så han har åkt från Göteborg och hit, han är galen, säger Roddar med ett skratt.

Roddar hade dock svårt att glädjas ordentligt för sitt drömmål. Loreta Kullashis kvittering i den 93:e minuten sved.

Annons

– Jag vet inte... det är svårt att vara glad, vi får med oss en poäng men det känns som en förlust.

"Ger oss aldrig"

TT: Varför punkterar ni inte matchen?

– Svårt att säga. Det känns som att vi har det hela första och mestadels andra också men att vi på slutet blir lite stressade. De vinner lite 50/50-bollar och slår in på chans och det blir farligt. Det känns inte alls bra just nu men vi får kolla på det och se vad det är som händer och vad vi kan göra bättre.

Göteborg tippas tillsammans med Rosengård att slåss om SM-guldet, men där bakom väntas också Eskilstuna, fyra i fjol, utmana om topplaceringarna. Att få med sig en poäng mot Göteborg vittnar om en av lagets syrkor.

– Vi är smarta och jobbar hårt in i det sista. Du ser ju, vi gör mål i sista minuten, vi ger oss aldrig, säger Loreta Kullashi.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons