Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Giffarna" flyttar hemmamatch till Uppsala

Kvällens möte i superettan mellan Gif Sundsvall och Helsingborg flyttas till Uppsala.
Det är vädret som ställer till det för "Giffarna".
Konstgräset på NP3 Arena fick skador vid snöplogning och kvällens match mellan Gif Sundsvall och Helsingborg flyttas till Uppsala. Arkivbild.
Konstgräset på NP3 Arena fick skador vid snöplogning och kvällens match mellan Gif Sundsvall och Helsingborg flyttas till Uppsala. Arkivbild.
Foto: Erik Mårtensson/TT

NP3 Arena i Sundsvall är inte spelbar på grund av att underlaget fick skador när planen plogades efter den senaste tidens snöande.

"Konstgräset på arenan har släppt efter snöfallet och skaderisken bedöms för hög för att genomföra matchen där. Ny spelplats blir i stället Studenternas i Uppsala och avsparkstiden förblir densamma som tidigare planerat." skriver Helsingborg på sin hemsida.

HIF:s trupp befann sig i Sundsvall när beskedet kom.

– Det är ingen jättestor grej. Vi äter lunch häruppe och sen sätter vi oss i bussen och åker ner igen. Sen får vi byta hotell. Gubbarna får vila i bussen i stället för på hotellet och vi kommer vara väl förberedda när matchen börjar klockan 19 i Uppsala, säger tränaren Jörgen Lennartsson till Sydsvenskan.

Matchen fullbordar den första omgången i superettan.

Läs mer