Annons

Gerzic fortsätter – och ska hjälpa yngre

Fotboll • Publicerad 3 december 2020
Nordin Gerzic har skrivit på ett nytt kontrakt med ÖSK. Arkivbild.
Nordin Gerzic har skrivit på ett nytt kontrakt med ÖSK. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/ TT

Mittfältsprofilen Nordin Gerzic har gjort mer än 300 allsvenska fotbollsmatcher för Örebro. Och än fler kommer det att bli. Veteranen och klubben är överens om ett nytt ettårskontrakt, skriver ÖSK i ett pressmeddelande.

"Utöver att han naturligtvis ska konkurrera om en plats på mittfältet så kommer han vara viktig som stöd för våra yngre spelare", säger Örebros tränare Axel Kjäll.

Annons

37-årige Gerzic, som är lagkapten, debuterade för ÖSK redan 2007 och har – bortsett från en sejour i IFK Göteborg – varit klubben trogen.

"Vi har haft diskussioner ett tag och hittat en lösning i att jag ska fortsätta spela även nästa år men att bidra i en kanske lite annan roll. Mer med min erfarenhet och förmåga att utbilda yngre spelare, men också de äldre. Men det innebär inte att jag kommer sluta eller medvetet släppa min plats i laget till någon annan", säger han.

Enligt pressmeddelandet filar ÖSK och Gerzic på en roll för honom den dagen han lägger skorna på hyllan. Ett program för att förbereda en karriärövergång har också planerats i samband med förlängningen av kontraktet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons