Annons

Frölundaback drabbad av Crohns sjukdom

Ishockey • Publicerad 6 januari 2021
Frölundas Anders Grönlund har drabbats av Crohns sjukdom. Arkivbild.
Frölundas Anders Grönlund har drabbats av Crohns sjukdom. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Frölundabacken Anders Grönlund har diagnostiserats med Crohns sjukdom och börjar sin medicinska behandling inom kort, skriver ishockeyklubben på sin hemsida.

Grönlund har under några veckor haft ont i magen, något som förvärrades före nyår. Crohns sjukdom är en inflammatorisk sjukdom i mag-tarmkanalen och Grönlund kommer att inleda en tre månader lång behandling i slutet av den här veckan.

Annons

Anders Grönlund kommer att medicineras med Entocort, ett kortisonbaserat preparat som är dopningsklassat vid tävling, men tillåtet för träning.

”Vi har ansökt om dispens hos Antidoping Sverige och hoppas på en snabb handläggning av ärendet”, säger Frölundas läkare Kurt Andersson.

Grönlund är i träning och kan spela veckans matcher mot Luleå och Färjestad.

”Jag har haft lite problem under några veckor och var självklart lite orolig. Nu är det skönt att veta vad det är och att det går att hantera. Jag ser optimistiskt på framtiden”, säger den 32-årige backen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons