Frölunda i topp efter reservens poängfest

Sjunde segern på de åtta senaste matcherna – då gick Frölunda upp i SHL-topp.
Linus Nässén, uppsatt som extraforward, gjorde två mål och en assist i Frölundas 5–2-seger över jumbon Timrå.
Ishockey • Publicerad 19 oktober 2021
Linus Nässén, i mitten, gratuleras av Jens Olsson, till vänster, och Nicklas Lasu efter sitt andra mål i 4–2-segern över Timrå.Foto: Adam Ihse/TT

Nässén slog till två gånger i första perioden innan Elmer Söderblom, Theodor Niederbach och Stefan Elliott säkrade trepoängaren med varsitt mål i tredje perioden.

Timrå, som hade 2–2 efter två perioder, åkte på sin sjätte raka förlust. Robin Hanzl och Sebastian Hartmann gjorde målen för jumbolaget som har stora problem med defensiven och har släppt in 44 mål på tio matcher.

"Bidra med energi"

Linus Nässén var uppsatt som extraforward och fick bara 7.54 i istid – men den knappa speltiden räckte för att ha poängfest.

– På första målet får jag en bra pass av Kalle (Henriksson) och det andra är egentligen en passning. Jag försöker komma in och bidra med energi, säger Nässén till C More.

Han gjorde en säsong i Timrå på lån 2019-20.

– Det är klart att det är lite speciellt att möta dem. Det är en del grabbar och tränaren (Fredrik Andersson) som är kvar, säger Linus Nässén.

Frölunda gick upp i serieledning och är tre poäng före Skellefteå som dock har två matcher mindre spelade.

Örebro vände

Örebro vände 1–3-underläge till 4–3 hemma mot Oskarshamn – bara för att släppa in ett sent kvitteringsmål.

Men närkingarna vann med 5–4 efter straffar sedan Rodrigo Abols som enda straffläggare av åtta gjort mål.

Kim Rosdahl räddade poäng åt Smålandslaget när han kvitterade med bara 26 sekunder kvar av ordinarie speltid och med målvakten utplockad. Poängen tog Oskarshamn upp på sjätte plats i tabellen.

Oskarshamns back David Quenneville åkte på matchstraff i slutet av den andra perioden efter en crosschecking mot ansiktet på hemmaforwarden Elias Ekström, som dock reste sig, spelade vidare och stod för ett mål och en assist.

Örebro tog fjärde raka hemmasegern och ligger åtta, en poäng bakom Oskarshamn.