Annons

Fler NHL-spelare har covid-19 – totalt 26

15 ytterligare, och totalt 26, NHL-spelare har testats positivt för covid-19.
Samtidigt förbereder sig den nordamerikanska ishockeyligan för att genomföra Stanley Cup-slutspelet.
"Alla spelare som testat positivt har självisolerats", skriver NHL i ett uttalande.
Ishockey • Publicerad 29 juni 2020
NHL hoppas kunna spela Stanley Cup-slutspelet senare i sommar – trots coronapandemin. Arkivbild.
NHL hoppas kunna spela Stanley Cup-slutspelet senare i sommar – trots coronapandemin. Arkivbild.Foto: John Locher/AP/TT

NHL har haft speluppehåll i snart fyra månader på grund av coronapandemin. Sedan en tid tillbaka har klubbarna börjat samla ihop sina spelare på nytt och inlett träning i olika steg.

Omstarten är sedan tre veckor tillbaka inne i den andra fasen. Klubbarna har fått öppna upp sina träningsanläggningar och spelarna har tillåtits träna i mindre grupper om maximalt sex personer.

Annons

Före den andra fasen hade elva spelare testats positivt för covid-19, sjukdomen som orsakas av det nya coronaviruset. Under måndagen meddelade NHL att 15 ytterligare spelare har testats positivt, utan att nämna spelarnas klubbtillhörighet. Det totala antalet NHL-spelare som testats positivt för covid-19 är alltså 26.

"Alla spelare som testat positivt har självisolerats och följer rekommendationerna från CDC och Health Canada (USA:s och Kanadas hälsomyndigheter)", skriver NHL i ett uttalande.

Senare i sommar har den nordamerikanska ishockeyligan som ambition att genomföra ett förkortat Stanley Cup-slutspel. Förlagt i två ännu oannonserade städer i Nordamerika..

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons