Annons

FIS avsätter generalsekreterare

Längdskidor • Publicerad 9 oktober 2020
Sarah Lewis tvingas lämna FIS. Arkivbild.
Sarah Lewis tvingas lämna FIS. Arkivbild.Foto: Terje Pedersen

Internationella skidförbundet (FIS) styrelse har röstat bort generalsekreterare Sarah Lewis med omedelbar verkan. Enligt ett pressmeddelande fattades beslutet på FIS konferens under dagen och grundar sig i "total brist på tillit" till Lewis.

55-åriga brittiskan har varit förbundets generalsekreterare sedan 2000. Det är ännu inte klart varför hon tvingas lämna sin post.

Annons

– Det här är en personalfråga internt i FIS. Jag har ingen ytterligare kommentar utöver det som framkommer i pressmeddelandet, säger norske längdskidchefen Erik Röste, som också sitter i FIS styrelse, till nyhetsbyrån NTB.

Lewis namn har förekommit i spekulationerna om vem som ska ta över presidentposten i FIS efter Gian-Franco Kasper, som lämnar sin post i samband med FIS kongress som är planerad till juni nästa år.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons