Annons

Finska skidförbundet värvar norske stjärnan

Finska skidförbundet har gjort klart med ett prestigefullt nyförvärv.
Den norske skidstjärnan Johannes Høsflot Klæbo blir ambassadör för nya Helsinki Ski Weeks.
Längdskidor • Publicerad 11 juni 2020
Johannes Høsflot Klæbo blir ambassadör för en ny sprinttävling i Finland. Arkivbild.
Johannes Høsflot Klæbo blir ambassadör för en ny sprinttävling i Finland. Arkivbild.Foto: Vidar Ruud/NTB/TT

23-årige Johannes Høsflot Klæbo har skördat stora framgångar och har bland annat tre OS-guld och tre VM-guld i bagaget. Nu har Finlands skidförbund lyckats knyta till sig norrmannen i ett försök att väcka intresset kring en ny sprinttävling i Helsingfors.

Under fem veckor i januari och februari nästa år kommer Olympiastadion i Helsingfors att göras om till en skidarena där man hoppas locka till sig fler stora åkare.

Annons

– Det är viktigt att vi tänker nytt inom längdåkningssporten. Arenasprint låter roligt och gärna med 20 000 åskådare. Jag tror att det här är bra för vår sport och det är trevligt att vara ambassadör för Finlands skidförbunds satsning, säger Klæbo i ett pressmeddelande enligt NTB.

Klæbo kommer själv att delta i en sprinttävling den 26 januari – bara tre dagar efter jaktstarten i världscupen.

– Det här passar bra i programmet efter världscuptävlingen i Lahti. Sprint på Olympiastadion med massor av finländare. Jag tycker inte att det är fel. Det kan faktiskt bli väldigt roligt, säger Klæbo.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons