Annons

"Finns inget bättre än att få tysta dem"

Det är upplagt för fest i Luleå om hemmalaget säkrar SM-guldet.
Färjestad vill grusa de planerna.
Ishockey • Publicerad 11 maj 2022
Färjestads Michael Lindqvist vill tysta Luleås supportrar på torsdag.
Färjestads Michael Lindqvist vill tysta Luleås supportrar på torsdag.Foto: Pär Bäckström/TT

Det var lugnt, tyst och avslappnat i Löfbergs arena under tisdagsförmiddagen, dagen efter 3–1-segern som tvingade fram en sjunde och avgörande match.

Några få Färjestadsspelare tog sig ut på isen, medan resten ägnade förmiddagen åt återhämtning.

Annons

– Som alla andra dagar efter en seger så mår man väldigt bra. Sedan är Tomas Mitell noga med att påpeka att vi ska njuta ett tag för att sedan fokusera på nästa match. Vi njuter lite i dag och har haft en bra dag. Man har fått ta hand om kroppen så det är perfekta förutsättningar för att återhämta sig och komma ännu mer redo på torsdag, säger Michael Lindqvist.

Redo kommer han och lagkamraterna att behöva vara. Säsongens viktigaste match står för dörren och oavsett hur det går finns det inget mer efter torsdagens match – säsongen kommer att vara över.

För att Färjestad ska få en guldkantad avslutning på säsongen krävs det att man förstör festen för Luleå och deras supportrar uppe i Coop Norrbotten arena. Det är Michael Lindqvist inställd på att göra.

– Det är jag såklart sjukt sugen på. Det skulle inte finnas något bättre än att åka upp och tysta dem. Det ska vi se till att göra, säger han.

Klarar att njuta

Finalserien har blivit en läktaruppvisning i både Luleå och Karlstad. Trots allvaret i stunden och allt som står på spel är det något Lindqvist menar att man får tid att njuta av.

– Absolut. Personligen har jag lätt att ta in och njuta i stundens hetta. Det tycker jag absolut. Vi kommer ha ett bra bortafölje och det kommer vi njuta av samtidigt som vi måste fokusera på det vi ska göra, säger han.

För att Färjestad ska få guldfira uppe i Luleå krävs det att man bryter det mönster som har varit så tydligt i den här finalserien. Hemmalaget har vunnit samtliga matcher – både Luleå och Färjestad.

Färjestads Victor Ejdsell hoppas givetvis att det blir ändring på det.

– Vi ändrar lite i uppladdningen och kommer upp en dag innan och har lite andra förberedelser. Vi gör det vi kan för att ha så bra förutsättningar som möjligt. Vi har haft en bra känsla i åtminstone två av tre matcher där vi satte oss i lägen för att kunna vinna matcher men vi har inte gjort det. Det är fjärde gången gillt nu, säger han.

Ett guldhungrigt län

Båda lagen törstar också efter ett guld. Luleå har inte vunnit sedan 1996 och Färjestads senaste SM-guld kom 2011.

Annons

– Man märker på stan att det är ett jäkla hockeysug i Karlstad. Det är ett helt län som är hungrigt på ett nytt guld. Det känner vi i ryggen och det är en bra motivation och en bra drivkraft, säger han.

TT: Ponera att ni vinner på torsdag – vem avgör?

– Per Åslund, säger Ejdsell utan att tveka.

Fakta: SM-finalerna i ishockey

Lördag 30/4: Luleå–Färjestad 4–1 (1–1, 0–0, 3–0)

Måndag 2/5: Färjestad–Luleå 4–0 (2–0, 1–0, 1–0)

Tisdag 3/5: Luleå–Färjestad 5–4 (3–1, 0–1, 1–2, 1–0)

Torsdag 5/5: Färjestad–Luleå 3–2 (2–0, 0–1, 0–1, 1–0)

Lördag 7/5: Luleå–Färjestad 4–0 (0–0, 1–0, 3–0)

Måndag 9/5: Färjestad–Luleå 3–1 (2–0, 0–0, 1–1)

Torsdag 12/5: Luleå–Färjestad 19.30.

Det står 3–3 i matcher.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons