Annons

Fifas besked: Dömd spelare stängs av i fyra år

Svenska fotbollförbundet har sedan tidigare stängt av en ex-allsvensk spelare från all fotboll i fyra år på grund av ett matchfixningsfall.
I dag meddelade Internationella fotbollsförbundet, Fifa, att man går på samma linje. Spelaren stängs därmed av från fotboll i hela världen i fyra år, skriver SVT Sport.
Fotboll • Publicerad 11 januari 2022
Den för mutbrott dömde ex-allsvenske spelaren stängs av från all fotboll av Fifa. Arkivbild.
Den för mutbrott dömde ex-allsvenske spelaren stängs av från all fotboll av Fifa. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

– Det är positivt, men det är också det vi förväntar oss i den här typen av ärenden. Annars är det så lätt i den globala värld som fotbollen är, att man bara åker till ett annat land för att spela, och på så sätt slipper undan sitt straff, säger Svenska fotbollförbundets förbundsjurist Christine Stridsberg till SVT Sport.

Spelaren säger till SVT Sport att domen har överklagats till Fifas överklagande-kommitté.

Han dömdes nyligen för mutbrott i hovrätten, men vill att Högsta domstolen beviljar prövningstillstånd för fallet och att åtalet ogillas i sin helhet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons