Annons

Festförbud för tennisstjärnorna i Berlin

Gärna tennisfest, men inga sena nätter på stans nattklubbar.
Stjärnorna har fått strikta förhållningsorder inför uppvisningsturneringarna i Berlin nästa vecka.
Tennis • Publicerad 6 juli 2020
Ukrainskan Elina Svitolina, till höger, är en av stjärnorna i uppvisningsturneringarna i Berlin. Arkivbild.
Ukrainskan Elina Svitolina, till höger, är en av stjärnorna i uppvisningsturneringarna i Berlin. Arkivbild.Foto: Dita Alangkara/AP/TT

I väntan på att tennistourerna ska starta igen efter coronauppehållet spelas nästa vecka uppvisningsturneringar för damer och herrar i Tyskland. Världsstjärnor som Elina Svitolina, Kiki Bertens, Dominic Thiem, Nick Kyrgios och Alexander Zverev är anmälda.

Spelarna måste följa ett regelverk för att undvika spridning av covid-19.

Annons

– Från det ögonblick som spelarna landar i Berlin och genomgår det första virustestet, som naturligtvis måste vara negativt, måste de följa strikta riktlinjer, säger arrangörens talesperson Edwin Weindorfer till TV-kanalen RBB.

Bland annat råder festförbud.

– Vi har kommunicerat det tydligt till spelarna, säger Weindorfer.

Arrangören i Berlin har tennisvärldens blickar på sig efter skandalen under Adria Tour nyligen. Uppvisningsturneringen i Serbien och Kroatien, som världsettan Novak Djokovic var med och organiserade, slutade med att flera personer testades positivt för covid-19.

Bland de smittade fanns Djokovic själv som dessutom fångades på bild under en utekväll tillsammans med Alexander Zverev. Efteråt tvingades Djokovic be om ursäkt.

”Vi hade fel och det var för tidigt”, skrev serben på Twitter.

Den första av turneringarna i Berlin spelas på gräs i Steffi Graf-stadion och den andra på hard court i en flyghangar i den tidigare flygplatsen Tempelhof. Max 200 åskådare kommer att släppas in samtidigt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons