Annons

FCK knappade in på Midtjylland

FC Midtjylland bjöd på drive in-fotboll.
Från parkeringsplatsen kunde de bilburna åskådarna konstatera att det inte bara var att tuta och köra för ligaledaren inne på arenan.
Mittenlaget Horsens vann mötet i superligan med 1–0.
Fotboll • Publicerad 1 juni 2020
Inga åskådare tillåts på matcherna i danska superligan, men Midtjylland fyllde parkeringsplatsen och arrangerade drive in-fotboll.
Inga åskådare tillåts på matcherna i danska superligan, men Midtjylland fyllde parkeringsplatsen och arrangerade drive in-fotboll.Foto: Mikkel Berg Pedersen/AP/TT

Ska det bli spänning i kampen om det danska ligaguldet i fotboll, trots allt? FC Midtjylland gick in till återstarten med ett försprång till FC Köpenhamn på tolv poäng.

Det är nere i nio efter FCK:s 4–1-seger i derbyt borta mot Lyngby.

Annons

Louka Prip såg med matchens enda mål till att Horsens skrällde mot Midtjylland och tog alla tre poängen med sig hem från besöket i Herning, där åskådarna i bilar följde matchen via en storbildsskärm på parkeringsplatsen utanför arenan.

I Lyngby avgjorde Mohammed Daramy när han tryckte in Pierre Bengtssons passning varpå Pep Biel slog in straffen till 3–1 och Karlo Bartolec gjorde 4–1 i femte tilläggsminuten. Bengtsson spelade 90 minuter, liksom målvakten Karl-Johan Johnsson. Försvararen Sotiris Papagiannopoulos satt fast på bänken hela matchen.

William Eskelinen höll – med god hjälp av mittbacken Niklas Backman – nollan när tabelltrean Århus slog Odense hemma med 1–0.

Den danska grundserien är en omgång från att färdigspelas. Både Midtjylland och FCK är klara för mästerskapsserien. Den når sex lag och hittills är fem klara, förutom Midtjylland och FCK även FC Nordsjälland, Århus och Brøndby.

Klubbarna tar med sig poängen och målskillnaden från grundserien in i slutspelet där tio omgångar väntar.

Tabellsjuan Randers spelade troligen bort chansen att spela om ligaguldet i och med 0–1-förlusten hemma mot Hobro tidigare i dag. För Hobro var det blott tredje ligasegern och den första sedan i september.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons