Falsterbo Horse Show ställs in: "Stor sorg"

Sommarens stora svenska ridsportfest blir inte av. Coronakrisen gör att Falsterbo Horse Show ställs in.
Ridsport • Publicerad 6 maj 2020
Falsterbo Horse Show ställs in i sommar. Arkivbild.
Falsterbo Horse Show ställs in i sommar. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Arrangörerna har väntat in i det längsta för att hålla hoppet vid liv om att tävlingsveckan, planerad till 4–12 juli, skulle kunna genomföras som planerat. Men nu är det klart att Falsterbo Horse Show, som skulle fira hundraårsjubileum, inte blir av i sommar.

"Nu har tiden hunnit ifatt oss och det är med stor sorg som vi tvingas ställa in", skriver arrangören i ett pressmeddelande.

"Vi har, liksom alla andra evenemang som har behövt ställa in, alla inblandade människors hälsa i första rummet".

Att tävla utan publik har inte varit aktuellt och nästa Falsterbo Horse Show avgörs i stället 10–18 juli 2021. Ovanligt många biljetter var redan sålda och innan coronapandemin omkullvälte förutsättningarna för alla idrottsevenemang hade arrangören höga förväntningar på tävlingarna.

"Årets upplaga av Falsterbo Horse Show såg ut att bli den bästa Falsterbo Horse Show på många sätt", skriver man.

"Ett inställt evenemang kommer naturligtvis att påverka oss och vi tror att många av våra besökare väljer att behålla sina biljetter till 2021".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.