Annons

Rögle starkast när powerplay blev avgörande

När lagen möttes i fjol åkte Dennis Everberg på en rejäl propp och drabbades av hjärnskakning.
När Djurgården nu kom besök för årets första möte ville Rögleforwarden visa vem som bestämmer.
Ishockey • Publicerad 3 oktober 2020
Dennis Everberg visade vägen målmässigt när Rögle vann med 5–2 mot Djurgården. Arkivbild.
Dennis Everberg visade vägen målmässigt när Rögle vann med 5–2 mot Djurgården. Arkivbild.Foto: Anders Bjurö/TT

Det var i samband med en infekterad situation förra säsongen som Djurgårdens Marcus Högström med ett fast grepp om Röglespelaren Dennis Everbergs huvud delade ut en rak höger.

Slaget tog illa, Everberg fick en hjärnskakning och kom att missa ett dussintal matcher.

Annons

Högström stängdes visserligen av tre matcher – men i lagens första drabbning för säsongen var Everberg nu ute efter revansch.

Och han skulle inte låta vänta på sig.

Powerplay extra viktigt

1–0 gjorde han knappt fem minuter in i matchen, och i eftermiddagens första powerplay.

– Det är inget jag tänker på speciellt. Vi fick revansch redan förra året eftersom vi vann båda matcherna mot dem efter den incidenten, säger Everberg som gjorde ett mål och två assist i lördagens 5–3-seger.

Men helt nöjd var han inte.

– Det finns en bit kvar. Fem-mot-fem-spelet måste bli bättre. Fem-mot-fyra är enkelt att spela. Som lag har vi en bit kvar. Det var lite likadant som när vi mötte Linköping senast. Vi har en stor ledning inför sista perioden, men låter dem få lite luft. Det är en grej vi måste ändra på.

Samtliga Rögles mål kom när en eller flera Djurgårdenspelare befann sig i utvisningsbåset. Daniel Zaar gjorde två av dem och spelade fram till ett.

– Vi hade en bra grund att ta med oss från förra året och spelar liknande i år. Det råder inget tvivel om att powerplay kommer att bli en viktig faktor i år. Sedan tror jag man kommer att vänja sig vid bedömningsnivån efterhand och det kommer att bli färre utvisningar senare på säsongen, säger han.

"Håller inte med"

I och med segern har Rögle besegrat Djurgården i fyra av de fem senaste mötena lagen emellan.

– Det är svårt att sätta fingret på varför. Vi studerar dem innan matchen, och mot Djurgården har det gått hem.

Annons

Under matchens gång blev det tydligt att spelarna ännu inte acklimatiserat sig till den nya mer strikta bedömningsnivån. I och med Micheal Hagas två mål spräckte Djurgården säsongens powerplaynolla två gånger om, men över lag drog störst nytta av spelet i numerärt överläge.

– Om det tas utvisningar som är tydliga så tror jag hockeyn tjänar på det. Även om man vill spela fem-mot-fem så är reglerna som de är och då behöver jag och mitt lag anpassa oss efter det, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.

Rögles Cam Abbott:

– De har bestämt sig för en förändring, och vi kämpar inte emot utan ser till att behålla kontrollen. Vi håller inte med om allt, men lyckas anpassa oss och vara produktiva givet förutsättningarna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons