Eriksson målskytt när Chelsea slog rekord

Fotboll • Publicerad 27 januari 2021
Magdalena Eriksson. Arkivbild.
Magdalena Eriksson. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Svenska landslagsbacken Magdalena Eriksson avslutade målskyttet när Chelsea bortabesegrade Aston Villa med klara 4–0 i Super League.

Trepoängaren innebar inte bara att det regerande mästarlaget gick upp i serieledning, på samma poäng men med en match mindre spelad än Manchester United.

Segern var också Londonlagets 32:a raka ligamatch utan förlust – nytt rekord i Super League, skriver Chelsea på sin hemsida. Den tidigare bästanoteringen, 31 matcher, delade Chelsea med Manchester City.

Samantha Kerr inledde målskyttet mot Aston Villa i den tredje minuten. Bethany England nickade sedan distinkt in 2–0 i den 35:e innan Pernille Harder punkterade matchen genom att prickskjuta in trean i den 68:e minuten.

Två minuter senare kastade sig Magdalena Eriksson fram vid den bortre stolpen och stötte in ett frisparksinlägg för att fastställa slutresultatet.