En OAIK-poäng efter två upphämtade underlägen

Sport Artikeln publicerades
Jochen Graf gjorde sitt första seriemål när han kvitterade till 2–2 i bortamötet mot Tvååkers IF. 2–2 blev också slutresultatet i matchen.
Foto:Per Hammenvik
Jochen Graf gjorde sitt första seriemål när han kvitterade till 2–2 i bortamötet mot Tvååkers IF. 2–2 blev också slutresultatet i matchen.

Tunga spelare på frånvarolistan.

Då knöt Oskarshamns AIK näven och fixade en poäng.

– Jag är nöjd att vi hämtar upp två underlägen.

Tvååkers IF–Oskarshamns AIK 2–2 (2–1)

Förutsättningarna var inte de bästa för Oskarshamns AIK på lördagen på ett blåsigt Övrevi i Tvååker. Anfallaren Andreas Birgersson saknades, men framför allt saknades Filip Jägerbrink och Mergim Smakolli, två tredjedelar av det mittfält som vanligtvis brukar husera hos Oskarshamns AIK.

– Det här visar att vi har en bra trupp. Vi får göra om stora delar av mittfältet, hjärtat i vårt spel och de som kliver in gör det bra, säger Oskarshamns AIK-tränaren Henrik Larsson.

OAIK hade mycket boll inledningsvis, men när de kom till sista tredjedelen låste det sig och chanserna lös med sin frånvaro. Hemmalaget var desto hetare när chansen dök upp. På sin första farliga målchans i matchen kontrade de in 1–0, i den 33:e matchminuten.

  OAIK såg dock ut att få sista ordet i första halvleken. Christopher Christensson nickade in 1-1 efter fint förarbete av Anton Agebjörn och Dominic Adams, som var inblandad i en hel del framåt.

  Men trots att det bara återstod någon minut innan halvtidsvilan så tillät OAIK Tvååker att rinna igenom och göra 2–1.

  – Det är svagt av oss, det målet är alldeles för billigt. Eric Persson och Johan Niklasson står alldeles för brett, de måste centrera på ett annat sätt, säger Larsson.

  Men det psykologiskt tunga målet påverkade inte OAIK nämnvärt. Även om inledningen av andra halvlek inte var bländande växte de in och tog över spelet. Kvitteringen skulle också komma. Christopher Christensson spelade fram Jochen Graf som rakade in kvitteringen i den 59:e minuten.

  – Vi hamnar i två underlägen men kommer tillbaka båda gångerna. En mental styrka som vi pratat om en hel del. Vi tycker inte synd om oss själva utan fortsätter köra. Klart jag är besviken att vi inte vinner, men jag är nöjd att vi hämtar upp två underlägen och hanterar det som vi gör.

  Redan på torsdag är det dags för nästa match för Oskarshamns AIK. Då gästar Norrby Arena Oskarshamn.

  Fakta

  Stjärnligan:

  3: Dominic Adams

  2: Eric Persson

  1: Jochen Graf

  Totalställning:

  9: Anton Agebjörn. 8: Mergim Smakolli, 7: Johan Niklasson 6: Mattias Pavic, Oliver Bergman, Filip Jägerbrink. 5: Christopher Christensson. 3: Dominic Adams, Martin Karlsson, Eric Persson. 2: Måns Olström. 1: Axel Lindahl, Jochen Graf.

  Visa mer...