GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Elfsborg tappade mot Halmstad: Helt horribelt

Per Frick satte tonen med att sätta Elfsborgs ledningsmål efter bara 23 sekunder.
Men Halmstad vände och vann med 3–2 efter ett sent avgörande genom Sadat Karim.
Halmstads Marcus Antonsson (mitten) jublar.
Halmstads Marcus Antonsson (mitten) jublar.
Foto: Adam Ihse/TT

Lika missnöjd var inte Larsson i starten av matchen.

Per Frick kom i full fart, tog sig i djupled och serverades av Jacob Ondrejka. 29-åringen tackade genom att avsluta omställningen och skjuta in 1–0 till Elfsborg efter 23 sekunder.

– Vi vill alltid gå ut aggressivt och vinna närkamper direkt och skapa momentum. Så det var väl enligt plan, säger Frick till Discovery plus.

En kvart senare satte Jeppe Okkels 2–0 och det mesta såg ut att gå enligt plan för hemmalaget.

Åtminstone fram till 39:e minuten. Då såg Amir Al Ammari till att reducera med en frispark som satt lågt intill främre stolpen.

Ett viktigt mål för Halmstad som fick lite vind i seglen och drygt tio minuter in i andra halvlek kom också kvitteringen. Denna gång genom Marcus Antonsson som därmed gjorde sitt fjärde mål i årets allsvenska.

Halmstad nöjde sig dock inte med att bara komma ikapp. Man ville vända också – och i 89:e minuten lyckades man med det när Sadat Karim satte slutresultatet 3–2.

Det var nykomlingens första seger sedan 1–0-segern i premiären mot Häcken.

Läs mer