Annons

Ekman-Larssons skadebesked: Fotfraktur

Ishockey • Publicerad 28 maj 2022
Oliver Ekman-Larsson ådrog sig en fraktur i foten under VM. Arkivbild.
Oliver Ekman-Larsson ådrog sig en fraktur i foten under VM. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Tre Kronors lagkapten Oliver Ekman-Larsson missade två av matcherna i ishockey-VM på grund av en skada. Varken Ekman-Larsson eller Tre Kronor ville under turneringen berätta vilken typ av skada det rörde sig om.

Nu meddelar svenskbackens NHL-klubb, Vancouver Canucks, att han ådrog sig en fraktur i foten och kommer att behöva upp till sex veckor på sig för att återhämta sig.

Annons

Oliver Ekman-Larsson fick ett skott på foten i Tre Kronors andra gruppspelsmatch, mot Tjeckien, och under turneringen spekulerades det om att det var det som gjorde att han missade de två sista gruppspelsmatcherna.

Han var tillbaka till kvartsfinalen mot Kanada. Där kollapsade Tre Kronor i slutet av den tredje perioden och förlorade med 3–4 efter förlängning.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons