Efter tunga perioden – "Bajen" körde över ÖSK

Tre efterlängtade mål och tre efterlängtade poäng.
Hemma mot Örebro tog ett pressat Hammarby en bekväm 3–0-seger – kryddad med en frisparkskanon av Abbe Khalili.
Fotboll • Publicerad 27 juli 2020
Hammarbys nyförvärv inför säsongen Abbe Khalili stor för ett drömmål på frispark när han satte 3–0 mot Örebro.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Hammarbys spel har hackat rejält i den första tredjedelen av allsvenskan och efter 0–3 mot Malmö förra veckan omgärdades det guldtippade Stockholmslaget av krisrubriker.

– Det här är piss just nu. Men vi får kolla oss själva i spegeln och hitta en lösning, sade en frustrerad David Fällman till Dplay efter förlusten.

Ytterligare poängtapp hemma mot Örebro och det hade blåst än mer snålt på träningsanläggningen Årsta – men lyckligtvis för de grönvita blev så inte fallet.

"Varit lite press"

I stället stod Hammarby för en fin prestation som ledde till tre säkra poäng mot ÖSK.

– Fantastiskt skönt. Äntligen. Det är många matcher där vi har tappat och vaskat poäng, men i dag fick vi alla med oss, säger matchens siste målskytt, Abbe Khalili och fortsätter:

– Det var lite press på oss, men jag tycker vi går ut och gör en fantastisk match.

Men det var anfallaren Gustav Ludwigson som spräckte målnollan, detta i den 32:a minuten när han ensam kunde stöta in Jeppe Andersens låga inspel.

Hemma på Tele2 arena fick laget även en del hjälp från gästerna från Närke, där bolltappen i laget blev kostsamma.

Frisparkskanon satte punkt

I stället för en uppryckning hos bortalaget fortsatte Hammarby att föra matchen – och fick utdelning nästan omgående i den andra halvleken.

I Muamer Tankovics frånvaro fick 17-årige Aimar Sher chansen från start – och slog i den 47:e minuten en hörna som förlängdes av Abbe Khalilis skalle innan mittbacken Mads Fenger kunde raka in 2–0 på mållinjen.

Hammarby, som inför den elfte omgången inte hade gjort mer än två mål i en match, fortsatte att rada upp målchanser. Och när nämnde Khalili avfyrade en frisparkskanon från drygt 25 meter rakt upp i vänstra krysset var säsongens hittills bästa målskörd ett faktum.

– Jag fick bra träff och den gick i mål. Det är det viktigaste, säger Khalili.

TT: Du höll ändå igen lite med målfirandet?

– Haha, ja, men det var jävligt skönt. Det bara släppte, liksom. Jätteskönt.

Efter matchen hyllades Khalili av tränaren Stefan Billborn, både för sitt spel och hur han tog ansvar som en ledare på planen.

– Jag kanske är lite mer erfaren än vissa spelare och det tycker jag att jag borde utnyttja mer. I dag tycker jag att jag gör det och ger energi till laget, säger spelaren.

3–0-segern för upp Hammarby på åttonde plats i tabellen medan Örebro halkar ner som ny tia.