Annons

Efter alla så, dags för ett si för Serie A?

Blir det si?
Eller slutar mötet som så många gånger tidigare utan ett klart och tydligt besked?
Luttrade italienska fotbollsfans kanske kan få ett datum för återupptagen Serie A-fotboll att se fram emot.
Fotboll • Publicerad 27 maj 2020
Ett datum för återstarten av den italienska Serie A-fotbollen väntas komma under torsdagen. Arkivbild.
Ett datum för återstarten av den italienska Serie A-fotbollen väntas komma under torsdagen. Arkivbild.Foto: Massimo Paolone/AP/TT

Turerna har varit många den senaste tiden, men mer och mer pekar åt att de inblandade parterna kan nå en överenskommelse under torsdagen. Då har idrottsministern Vincenzo Spadafora ett bokat möte med det italienska fotbollsförbundets ordförande Gabriele Gravina.

Av vad som läckt ut hittills ska den italienska regeringen ha mjuknat i sin hållning, troligen påverkad av den lyckade återstarten av Bundesliga.

Annons

Troliga datum för en återstart är den 13 eller den 20 juni.

Italien, länge epicentrum för coronapandemins spridning i Europa, börjar att lätta på sina tidigare mycket hårda restriktioner.

– Det är rimligt att fotbollen kan börja igen nu när resten av landet öppnas, säger Spadafora

De 20 Serie A-klubbarna har samtliga röstat ja till att återuppta ligasäsongen, men en del klubbar är mer entusiastiska än andra.

Om seriespelet återupptas om några veckor gäller ungefär samma stränga regelverk som i Bundesliga och som kommer att gälla även i Sverige om Folkhälsomyndigheten ger sitt klartecken på fredag.

I Italien tillåts dock fler personer på arenan. Gränsen är satt vid 300. I Sverige gäller maximalt 50 personer vid en offentlig sammankomst.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons