Annons

Dyvik kan avbryta minitouren efter ryggbesvär

Anna Dyvik, 25, gjorde ett bra sprintkval.
Sedan åkte hon ut direkt i kvarten och klagade efteråt på ryggsmärtor. Nu kan hon lämna Finland direkt.
Skidor • Publicerad 27 november 2020
Anna Dyvik. Arkivbild.
Anna Dyvik. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Anna Dyvik blev åtta i sprintkvalet och såg pigg ut i det klassiska spåret i Ruka. Men sedan var det roliga över för 25-åringen i världscuppremiären.

I kvartsfinalen var hon chanslös mot Nadine Fähndrich och Lucia Scardoni, som enkel tog sig vidare. Svenskan var bara femma.

Annons

I SVT berättade Dyvik sedan att hon har problem med ryggen.

– Jag kände mig pigg, men sedan kunde jag inte ta i. Jag vet inte om jag kommer fortsätta att tävla, vi får se. Det beror hur dålig ryggen blir efter det här, säger hon.

SVT: Vad ska du göra för att få ordning på ryggen?

– Vet inte, åka hem...

Problemet för Anna Dyvik är att det svenska läkarteamet inte finns på plats i Finland. När landslagsledningen bantade truppen inför avgång blev bland annat läkare Per "Pliggen" Andersson kvar i Sverige.

– Vi försökte begränsa truppen så mycket som möjligt och lämna det medicinska teamet hemma. Men jag har telefonen påslagen dygnet runt här och har en tät dialog med tränarna och Anders Byström (landslagschef) som är på plats. Jag hoppas den (telefonen) ska vara så tyst som möjligt, sade Andersson till TT inför tävlingarna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons