GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Duplantis vann enkelt i flyttade DL-premiären

Diamond League-premiären blåste bort för Armand Duplantis och de andra stavhopparna i Doha. I stället blev det en inomhustävling – som den svenske världsrekordhållaren vann enkelt.
Friidrott • Publicerad lördag 18:46
Armand Duplantis och Renaud Lavillenie pratas vid efter att utomhustävlingen stoppats på grund av kraftig vind. Inomhus kunde sedan svensken ohotad ta hem segern.
Armand Duplantis och Renaud Lavillenie pratas vid efter att utomhustävlingen stoppats på grund av kraftig vind. Inomhus kunde sedan svensken ohotad ta hem segern.Foto: Hussein Sayed/AP/TT

Duplantis gick in på 5,61 meter – och klarade. Han stod över 5,71 och klarade sedan 5,81 i första försöket.

Det blev segerhoppet eftersom alla andra rev ur sig i tävlingen i Qatar.

Duplantis bestämde sedan att ribban skulle upp på 6,02. En höjd som han klarade utan några som helst problem. Därefter bytte han stav för att ta sig an 6,12. Och rev i första försöket, i det andra och även i det tredje.

Amerikanen KC Lightfoot kom tvåa och Ben Broeders, Belgien, trea på 5,71.

Det blåste kraftigt i Doha på fredagskvällen under Diamond League-premiären och det ansågs för farligt att genomföra stavhoppstävlingen. Den flyttades till lördagen och inomhus.

Nästa Diamond League-tävling går i Birmingham nästa lördag.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.