Annons

Duplantis löfte till mamma: Sluta spela golf

Golf har växt fram som Armand Duplantis nya hobby under coronapandemin.
Men nu är det färdigspelat ett bra tag framöver.
Friidrott • Publicerad 7 augusti 2020
Armand Duplantis under den årliga Victoriagolfen på Ekerum golfbana på Öland, där han spelade tillsammans med Prins Daniel. Arkivbild.
Armand Duplantis under den årliga Victoriagolfen på Ekerum golfbana på Öland, där han spelade tillsammans med Prins Daniel. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Armand Duplantis har tidigare berättat att han hittade golfen under våren när coronapandemin inte gjorde det möjligt för honom att kunna träna stavhopp hemma i Lafayette, Louisiana.

Intresset växte sig så starkt hos 20-åringen att han nästan blev besatt. Det hela kulminerade när han för en knapp månad sedan spelade golf med Prins Daniel på Öland inför att stavhoppsstjärnan skulle ta emot Viktoriapriset på Sollidens slott.

Annons

Men nu har han satt undan golfklubborna och det verkar som att de ska få stanna där tills säsongen är över.

– Jag har försökt att dra ner på det lite när vi nu går in i säsongen. Men suget efter att spela är stort. Jag älskar att spela, men har lovat min mamma att jag ska ligga lågt med golfandet härifrån och fram till att säsongen är slut. Jag tror jag blir kvar här (i Uppsala, reds anm) ett par veckor efter och då ska jag spela varje dag, 36 hål om det behövs, säger han.

Mamma, Helena Duplantis, tyckte att spelandet gick lite långt.

– Jag tror hon var orolig. Men när jag säger att jag är klar med något tror hon på mig, för det mesta. Hon trodde inte på mig först, men när jag sa att jag skulle ligga lågt sa hon okej. Hade jag inte sagt det hade hon varit väldigt orolig.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons