Dubbla svenskmål bakom Seattles seger

Både Alexander Wennberg och Adam Larsson fick in var sin puck när deras Seattle överraskande slog Edmonton i nattens NHL-ishockey.
Calgarys Elias Lindholm gjorde sitt tionde mål för säsongen, medan Anaheims Rickard Rakell fixade sitt åttonde.
Ishockey • Publicerad 4 december 2021
Alexander Wennberg jagas av Edmontons Connor McDavid.
Alexander Wennberg jagas av Edmontons Connor McDavid.Foto: Elaine Thompson/AP/TT

Det blev en målrik kväll i NHL. Vegas slog Arizona med 7–1 och Winnipeg tvålade till New Jersey med 8–4. Men för svensk del såg det till en början ut att bli en målfattig omgång.

Inte förrän i de sena matcherna, som spelas tidigt på morgonen svensk tid, slog svenskarna till.

Adam Larsson fixade sitt blott andra mål för säsongen när han gjorde 2–1 för Seattle på hemmaplan mot Edmonton i mitten av den första perioden. Svensken fick pucken vid den vänstra tekningscirkeln och kunde chippa in den bakom Stuart Skinner i Edmontons målbur.

I slutet av den andra perioden var det lagkamraten Alexander Wennbergs tur, som gjorde ett snarlikt mål från den högra tekningscirkeln och det stod 4–2. Edmontons stjärna Connor McDavid lyckades reducera till 4–3 i tredje perioden, men närmare än så kom inte det favorittippade bortalaget.

Segern är välbehövlig för nykomlingen Seattle, som bara har vunnit nio av 24 matcher den här säsongen och ligger näst sist, på sjunde plats, i NHL:s Pacific division. I samma division ligger Edmonton tvåa.

I Anaheim i Kalifornien vann bortalaget Calgary med 4–3 efter straffläggning. Elias Lindholm tryckte dit 2–1 när halva matchen passerat, hans tionde för säsongen. För Anaheim reducerade sen Rickard Rakell till 3–2, bland annat framspelade av Hampus Lindholm.

Efter full tid stod det 3–3 och det blev till slut straffläggning, där Calgary vann med 2–0, utan svensk inblandning.