Annons

Djurgårdssuccén: "Gäller att njuta lite också"

Under nattens första runda av NHL-draften valdes fyra svenskar. Bäst av alla, som nummer 15, blev Djurgårdens Jonathan Lekkerimäki till Vancouver.
Ishockey • Publicerad 8 juli 2022
Jonathan Lekkerimäki.
Jonathan Lekkerimäki.Foto: Graham Hughes/AP/TT

Slovakiske OS-stjärnan Juraj Slafkovsky valdes som etta av Montreal, förhandstippade ettan Shane Wright fick vänta och gick som fjärdeval till Seattle. Lite längre ner på 15:e plats hittar vi Djurgårdens Jonathan Lekkerimäki, som valdes som förste svensk av Vancouver.

– Jag kan knappt beskriva känslan, det är väldigt många känslor som sprider sig i kroppen, jag är väldigt stolt, säger han till sajten Hockeysverige.

Annons

17-åringen gjorde succé i årets U18-VM och vann poängligan när Sverige vann guld. Dessutom gjorde han sju mål på 26 SHL-matcher.

Av amerikanska hemsidor och journalister väntades han därför gå inom topp tio, men han fick snällt vänta till svenska general managern i Vancouver Patrik Allvin kallade upp honom.

– Jag fick bara försöka njuta. Den här chansen kommer aldrig tillbaka.

Djurgården trillade ur SHL i år och nu väntar ett äventyr i hockeyallsvenskan för Lekkerimäki.

Direkt efter honom valdes en annan djurgårdare, Noah Östlund, till Buffalo. Som nummer 19 gick den tredje från Stockholmsklubben då Liam Öhgren kallades upp av Minnesota, alla från U18:s guldlag, allt inom loppet av minuter.

– Det är väldigt stort. Bästa polarna som jag hänger med varje dag, så glad för deras skull också, säger Noah Östlund till Hockeysverige.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons