Annons

Djurgårdens trendbrott: "Över min döda kropp"

Bara en seger på de första sex omgångarna.
Då tog Djurgården en efterlängtad trepoängare hemma mot Eskilstuna United i damallsvenskan.
Fotboll • Publicerad 29 juli 2020
Djurgården kunde segerjubla för andra gången den här damallsvenska säsongen och lyfte i tabellen.
Djurgården kunde segerjubla för andra gången den här damallsvenska säsongen och lyfte i tabellen.Foto: Stina Stjernkvist/TT
"Sheila" van den Bulk gjorde två mål och blev stor matchhjälte i 2–1-segern mot Eskilstuna.
"Sheila" van den Bulk gjorde två mål och blev stor matchhjälte i 2–1-segern mot Eskilstuna.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Djurgården har haft en tung säsongsinledning i damallsvenskan och inför hemmamötet med Eskilstuna United hade Stockholmslaget bara en seger på de inledande sex omgångarna.

Men numer är det två segrar på sju omgångar.

Annons

För trots att Eskilstuna pressade på för en kvittering i slutminuterna höll Djurgården ifrån och vann med 2–1 på Stockholms stadion under onsdagskvällen. Hemmalagets första trepoängare sedan 2–1 mot Vittsjö för ett par veckor sedan.

– Det har inte alltid gått vår väg, om man kan säga så, och nu blir det jobbigt igen i slutet. Men vi höll ihop det och gjorde det så bra som ett lag, säger Djurgårdens tvåmålsskytt och matchhjälte Michaela "Sheila" van den Bulk.

Den nederländska mittfältaren vinklade först in 1–0 efter en hörna precis i slutet av första halvlek. I andra utökade 31-åringen på till 2–0 på straff i 71:a minuten efter att hon själv blivit neddragen i straffområdet, även det efter en hörna.

"Över min döda kropp"

Bortalaget skapade nerv i matchen genom Kaisa Collins 1–2-reducering i 78:e minuten. Men Djurgården, som så sent som i lördags tappade 3–0 till 3–3 mot Kristianstad på Stadion, höll den här gången ihop spelet tillräckligt mycket för att ta tre poäng.

– Det fanns ingenting annat att göra, vi behövde bara fortsätta. Vi skulle bara vinna. Över min döda kropp att vi inte skulle vinna. Det var skönt, och välförtjänt. Den här segern var viktig mentalt, säger "Sheila" van den Bulk.

2–1 innebar att Djurgården lyfte från nionde till sjunde plats i tabellen. På samma poäng, åtta, som sexan Eskilstuna men med sämre målskillnad.

Härnäst möter Djurgården Växjö på bortaplan på söndag.

Vill blicka uppåt

– Vi har pratat lite om att om vi börjar vinna matcher kommer det att bli enklare. Vi kommer att hitta vårt självförtroende och bli bättre både offensivt och defensivt, säger van den Bulk och fortsätter:

– Vi har tre matcher den här veckan – mot Kristianstad senast, i dag och mot Växjö – som är väldigt viktiga för oss. Nu ska vi sikta mot nästa match, mot Växjö. Så klart vill vi vinna den så att vi kan kolla uppåt i tabellen.

Göteborg och Linköping är etta och tvåa i damallsvenskan, båda med 16 poäng i en haltande tabell.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons