Annons

Djurgården värvar norsk ytter

Djurgården fortsätter att förstärka truppen inför den kommande fotbollsallsvenska säsongen.
Norske yttern Gustav Wikheim, 28, har skrivit på ett treårskontrakt med "Blåränderna", meddelar klubben på sin webbplats.
Fotboll • Publicerad 27 januari 2022
Gustav Wikheim – här i Strømsgodsets tröja – är klar för Djurgården. Arkivbild.
Gustav Wikheim – här i Strømsgodsets tröja – är klar för Djurgården. Arkivbild.Foto: Jon Olav Nesvold/NTB/TT

"Det känns fantastiskt. När jag hörde talas om intresset så var det här väldigt aktuellt för min del. Jag har fått ta del av ambitionerna och planerna för föreningen och det överensstämde med det som jag vill uppnå som fotbollsspelare. Så det här passar mig väldigt bra", säger Wikheim till Djurgårdens webbplats.

"Han är en väldigt skicklig fotbollsspelare med offensiva kvaliteter som oavsett klubb står för mycket mål och assist och gör avtryck med sin kreativitet", säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Annons

Gustav Wikheim inledde karriären i Strømsgodset innan han blev värvad till belgiska Gent. Därefter tillhörde han danska storklubben Midtjylland, och närmast kommer han från spel i saudiska al-Fateh.

På meritlistan finns såväl en norsk som en dansk ligatitel, och landskamper på bland annat U21- och U23-nivå för Norge.

Sedan tidigare har Djurgården gjort klart med landslagsbacken Pierre Bengtsson (FC Köpenhamn), skyttekungen Victor Edvardsen (Degerfors) och ytterbacken Piotr Johansson (Kalmar FF).

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons