Annons

Djokovic: "Ser mig själv som favorit"

Jagad av alla – fortsatt svår att slå.
Novak Djokovic, 36, är klar för ytterligare en Wimbledon-semifinal. Nu ser han sig själv som favorit till att vinna grand slam-turneringen.
– Jag vill inte låta arrogant, men självklart så ser jag mig själv som favorit, säger Djokovic.
Tennis • Publicerad 11 juli 2023
Novak Djokovic är klar för ytterligare en Wimbledon-semifinal.
Novak Djokovic är klar för ytterligare en Wimbledon-semifinal.Foto: Alberto Pezzali/AP

Den serbiske världstvåan föll förvisso i det första setet mot ryske världssjuan Andrej Rubljov (4–6), men det var det enda setet som Djokovic förlorade i kvartsfinalen.

6–1 i andra, 6–4 i tredje, 6–3 i fjärde.

Annons

Djokovic jagar sin 24:e grand slam-titel och i och med segern mot Rubljov tangerade serben Roger Federer i antal grand slam-semifinaler: 46.

– Tack för att du tog upp siffrorna, men det är bara siffror. Jag gillar inte att tänka på statistik. Jag är fortfarande kvar i turneringen, det är det enda jag tänker på, säger han i segerintervjun.

Nu ser han sig själv som favorit till att vinna ytterligare en grand slam-titel.

– Att döma av resultaten jag haft i min karriär här, de senaste fyra gångerna har jag vunnit Wimbledon, så anser jag mig vara favorit, säger 36-åringen enligt AFP.

Serben har sedan tidigare sju Wimbledon-titlar i bagaget och är den tennisspelare som alla vill klå på fingrarna.

– Jag älskar det. Jag tror att varje spelare vill vara i en position där alla vill slå dig. Det är ett privilegium. Press är en del av vår sport, den kommer inte att försvinna, oavsett hur många grand slam du vinner. Varje gång jag kommer ut på banan, speciellt här, så motiverar det mig och inspirerar mig till att spela min bästa tennis.

– Jag vet att de (motståndarna) vill vinna, men det händer inte. Väldigt ödmjukt, säger han med ett skratt.

I semifinalen möter Djokovic italienaren Jannik Sinner, åtta på världsrankningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons