Annons

Djokovic försvarar bollträffad linjedomare

Novak Djokovic diskades efter att i frustration slagit en boll rakt på en linjedomare.
Nu har "offret" förvandlats till en syndabock – bland serbens supportrar.
"Hon har inte gjort något fel överhuvudtaget", skriver världsettan på Twitter.
Tennis • Publicerad 8 september 2020
Novak Djokovic ber nu fansen att vara snälla mot linjedomaren han träffade med en boll.
Novak Djokovic ber nu fansen att vara snälla mot linjedomaren han träffade med en boll.Foto: Seth Wenig

Hon har inte gjort något fel alls. Det är Novak Djokovics hälsning till fansen som virtuellt attackerat linjedomaren som träffades av serbens frustrationsslag.

Djokovic diskvalificerades från pågående US Open, i den fjärde omgången mot spanjoren Pablo Carreño Busta, efter att i frustration ha slagit bort en boll som träffade olyckligt.

Annons

Linjedomaren, som fick bollen på halsen och hade svårt att andas efter träffen, har fått utstå påhopp online från folk som tycker att hon överdrev reaktionerna av att få en tennisboll rakt på struphuvudet. Djokovic, som snabbt var framme hos domaren och bad om ursäkt, har nu fått använda sina sociala medier för att be fansen om att "vara speciellt stöttande mot henne under den här perioden".

Efter incidenten har flera stora profiler haft synpunkter på världsettans agerande. Det uttalande som väckte flest reaktioner var kanske inte helt oväntat legendaren John McEnroes.

– Pressen tog honom, tror jag. Jag tror att mycket har hänt på och utanför planen. Det har uppenbarligen påverkat honom, och oavsett om han gillar det eller inte, kommer han att vara en bad boy under resten av sin karriär. Det blir spännande att se hur han hanterar det, sade han.

Djokovics förlust innebär att en spelare som aldrig tidigare vunnit en grand slam på herrsidan kommer ta hem US Open.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons