Cyklande IKO-fans halvvägs till Skellefteå

Oskarshamn Artikeln publicerades
Per Sandberg, Jonas Forsberg och Andreas Hauge under sitt besök på Gavlerinken Arena på måndagen.
Foto: Privat
Per Sandberg, Jonas Forsberg och Andreas Hauge under sitt besök på Gavlerinken Arena på måndagen.

IKO-fansen som cyklar till Skellefteå till förmån för skadade Tobias Forsberg har kommit halvvägs.

– I dag har det regnat hela dagen och kommit vissa svordomar, säger Jonas Forsberg.

TV: En hälsning från Söderhamn:

Resan tog sin början i torsdags och sedan dess har Jonas Forsberg, Per Sandberg och Andreas Hauge hållit bra tempo under sin 125 mil långa färd till IKO:s premiärmatch i Skellefteå.

På måndagskvällen anlände de till en camping utanför Söderhamn, blöta och rätt nedkylda.

– I dag har det regnat och blåst i ansiktet hela dagen. Sedan har det varit några bilister som kört för nära och stänkt upp vatten, så visst har det kommit några svordomar, säger Jonas Forsberg.

 

TV: Ett stopp på klassisk hockeymark:

LÄS MER: Här får du koll på IKO inför premiären:

Trion har annars hållit tiden perfekt. 62 av de 125 milen är intrampade och gänget är halvvägs.

– Nu är vi halvvägs och det är bara att ta andra halvan. Resan har varit rätt underbar, i dag stod till exempel Leksands- och Djurgården-supportar längs vägen och hejade på oss.

Resan har fått en del uppmärksamhet i medierna. Kvällstidningar, radio och tv har berättat om strapatsen och insamlingen till Leksandspelaren Tobias Forsberg som skadades under match i julas.

– I Sundsvall är det en Oskarshamnssupporter som har fixat till ett event på ett hotell dit det kommer supportrar för att träffa oss, bland annat från Modo och Leksand. Det ska bli trevligt, säger Jonas Forsberg.

 

TV: Så såg det ut när IKO-fansen lämnade Oskarshamn:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.