Annons

Cykelstjärnan tvingas lägga av – efter hjärtfelet

Den belgiske cyklisten Nathan Van Hooydonck tvingas avsluta sin karriär på grund av ett hjärtfel.
Det skriver hans stall Jumbo-Visma på deras webbplats.
Cykel • Publicerad 20 september 2023
Nathan van Hooydonck (längst fram) tvingas avsluta sin karriär. Arkivbild.
Nathan van Hooydonck (längst fram) tvingas avsluta sin karriär. Arkivbild.Foto: Daniel Cole/AP/TT

Tidigare i september var cykelstjärnan med om en svår trafikolycka. Efteråt försattes han i konstgjord koma som han senare under dagen vaknade upp från.

"Nathan Van Hooydonck är vaken och har inga skador efter trafikolyckan tidigare i dag. Hans hälsoläge är inte kritiskt", skrev Jumbo-Visma på X, tidigare Twitter i samband med detta.

Annons

Van Hooydonck mådde illa när han körde bilen och nu har läkarna upptäckt att han har ett hjärtfel. Något som tvingar honom att avsluta cykelkarriären, 27 år ung.

"Jag har insett att jag haft otroligt tur. Saker hade kunnat gå väldigt annorlunda om jag inte fick så bra hjälp så pass snabbt. Jag är okej nu, men jag måste fortfarande hantera att det här är slutet på min proffskarriär", säger han i ett uttalande.

Van Hooydonck har fått en hjärtstartare, en så kallad ICD, inopererad.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons