Annons

Efter smittan – SHL förlänger grundserien

En mängd matcher i SHL har den senaste tiden blivit uppskjutna på grund av covid-19-smitta.
Det i kombination med den stundande OS-turneringen gör att ligan agerar.
Grundserien förlängs nio dagar, och slutförs den 24 mars.
Ishockey • Publicerad 27 januari 2022
Brynäs–Växjö och Linköping–Skellefteå spelas inte i helgen.
Brynäs–Växjö och Linköping–Skellefteå spelas inte i helgen.Foto: Ulf Palm/TT

"Med förlängningen av grundserien skapar vi oss rymd för att parera ytterligare beroende på om förutsättningarna från såväl OS som pandemin påverkar vårt schema positivt eller negativt. Som under hela pandemin arbetar vi internt med en rad olika scenarion och är redo med ytterligare ändringar om så skulle behövas", säger Johan Hemlin, sportchef och SHL:s vice vd i ett pressmeddelande.

Under torsdagen kom det senaste beskedet om matcher som skjuts upp på grund av smittspridning. Växjö och Linköping tvingas flytta fram sina matcher som skulle ha spelats nu på lördag, den 29 januari. Nya speldatum för matcherna – Brynäs–Växjö och Linköping–Skellefteå – kommuniceras inom kort, meddelar SHL på sin hemsida.

Annons

SHL-tabellen haltar betänkligt efter alla uppskjutna matcher; Djurgården, Örebro, Rögle och Skellefteå är de lag som spelat minst antal matcher i SHL, 32 – medan Linköping är det lag som spelat flest, 37.

Under OS ska totalt 37 matcher spelas.

"Principen när det gäller spel under OS-uppehållet är att vi strävar att spela matcher där förutsättningarna är liknande mellan mötande lag. Så om två lag har två spelare vardera som saknas på grund av OS-uttagning så kan de möta varandra till exempel", säger Johan Hemlin.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons