Annons

Coronautbrott i Djurgården inför Kalmarmatch

Djurgårdens herrlag i fotboll har drabbats av flera bekräftade coronafall i truppen.
Men lördagens match i svenska cupen mot Kalmar FF kommer att spelas.
Fotboll • Publicerad 5 mars 2021
Djurgården möter Kalmar på lördag. Arkivbild.
Djurgården möter Kalmar på lördag. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

– Vi har informerat Kalmar och de känner sig väldigt trygga med den information de har fått och de åtgärder vi har genomfört" säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Djurgården skriver att man har vidtagit omedelbara åtgärder för att för att kunna genomföra matchen. Vilka spelare det rör sig om har klubben inte berättat.

Annons

– Vi har fått några positiva coronafall i truppen och testat samtliga i laget under dagen. Vi håller i nuläget på att utvärdera laboratoriesvaren och kommer att återkomma med mer info när vi vet den specifika omfattningen. Vi har informerat Kalmar om läget och kommer att vidta alla nödvändiga åtgärder för att vi ska kunna spela matchen på ett säkert sätt, säger lagets naprapat Kalle Barrling.

Beslutet att spela matchen har fattats i samförstånd klubbarna emellan. Kalmar FF är redan på plats i Stockholm.

– De olika medicinska teamen har ju varit i kontakt med varandra under dagen och vi känner oss trygga med den information vi har fått. Sedan är det ju ett allvarligt läge i samhället som man ska ha all respekt för där vi påminner våra spelare och ledare i princip dagligen om att tänka smittsäkert, säger Kalmars sportchef Jörgen Pettersson till Djurgårdens hemsida.

Däremot kommer Djurgårdens träningsmatch mot IFK Norrköping på måndag att ställas in.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons