GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Christian Gustafsson: Christian Gustafsson: Hylla Börje Salming med en nationell tv-soffs-ovation likt den i Maple Leaf Gardens

Börje Salming ska ju sno pucken av Mario eller Wayne, som vore de barn. Han ska få en skridsko i ansiktet, sy sisådär 300 stygn och ge sig ut och lira igen. Han ska brotta ner en grizzlybjörn, bända ur tänderna ur käften på den och ha dem som müsli på kvargen.
Kontrasten mellan urkraften, pionjären och nationalikonen "BJ" och den Börje som nu inte kan prata, som sondmatas och som galopperande tynar bort i en vidrig sjukdom är bortom sorglig.
Den 17 november hålls ”Tidernas hockeygala”. Jag hoppas att programledaren Mark Levengood beordrar vardagsrummen upp i en nationell, stående tv-soff-ovation, likt den kanadensarna fyrade av i Maple Leaf Gardens 1976.
Det vore värdigt en av de största.
Hjältar ska hyllas.