Carlström är tre tiondelar från ledningen

Sport Artikeln publicerades

P-G Andersson från Årjäng leder SM-rallyt efter de inledande två sträckorna och är 25 sekunder före veteranen Mats Jonsson från Forshaga. Joachim Carlström från Gullabo ligger tvåa i 4WD otrimmat, tre tiondelar från ledning.

Östersund Winter Rally inleddes med en drygt två mil på skjutfältet där många bilar åkte av och fastnade i snövallarna. Förra årets SM-vinnare, Jerker Axelsson från Trollhättan och Eddie Hörbing, Laxå, tillhörde den gruppen. Förhandsfavoriten Per-Gunnar Andersson vann sträckan, trots att han tvingades backa i ett vägbyte och tappade tio sekunder. P-G var 21 sekunder före Mats Jonsson och 25 sekunder före Pelle Wilén, Strängnäs. Pelle slog till med en dräpartid och var över en halv minut före närmaste man i den tvåhjulsdrivna klassen.

Ett publikprov på skidskyttestadion ställde till problem för vissa bilar, som körde fel och fick en minuts tillägg på sträcktiden. Sträckan ändrade inte mycket i toppen utan Andersson leder före Jonsson, Wilén och Thomas Thunström.

Anders Karlsson från Säffle fick till en kalastid på publiksträckan och passerade Joachim Carlström från Gullabo med tre tiondelar. Karlsson leder 4WD otrimmat före Carlström.

    – Det gick jättebra på den första sträckan och jag var ganska nöjd med SS2, även om jag tappade tid, sa Carlström efteråt,

    Jacob Jansson från Kopparberg leder JSM för 2WD otrimmat. Erik Telehagen från Växjö låg tvåa efter SS1 men tappade till fjärde plats.

    Jonathan Johannesson från Gullabo kör på i sitt tempo och håller sjätte plats i JSM för trimmade bilar.

    Robin Adolfsson från Växjö tappade mycket tid på SS1, där han blev hindrad och lyckades inte så bra på SS2, där han dessutom körde fel för att komma till TK:n. Robin ligger ändå sexa i 4WD Otrimmat.

    Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.