Carl Sjöbergs häftiga resa –redo för landslagsdebut

I december förra året blev IKO-produkten Carl Sjöberg, till vardags i Örebro HK, uttagen till ett elitcamp för landets bästa 17-åringar. Nu ska han åka med Sveriges Team 17 till en femnationsturnering i Finland.
Publicerad 6 februari 2018
Nu blir det representation i landslaget för Oskarshamnsprodukuten Carl Sjöberg. I februari åker han med Team 17-landslaget till Finland för 5-nationsturnerning.
Nu blir det representation i landslaget för Oskarshamnsprodukuten Carl Sjöberg. I februari åker han med Team 17-landslaget till Finland för 5-nationsturnerning.Foto: Privat

Oskarshamn/Örebro

Till höstterminen 2017 gick flytten till Örebros hockeygymnasium för Carl Sjöberg från Oskarshamn. På 28 matcher har den unga hockeytalangen svarat för 15 mål och 16 assist i Örebro HK:s J18 elit-lag. Ett resultat som även gjort att han fått testa på spel med Örebros J20-lag under säsongen.

– Flytten har gått bra och det har gått bra att komma in i gruppen. Jag spelar mest med J18-laget men får även chansen i J20-laget ibland. En del helger spelar jag med båda lagen, säger Carl Sjöberg.

Elitcampet som ledde till uttagningen hölls i Norrtälje under december förra året. Utav de 34 som deltog har truppen bantats ned till 22 spelare. Uttagningen till U17-landslaget kom som en chock för Sjöberg.

– Det gick lite knackigt på campet. Träningarna gick inte så bra men jag kände att jag presterade på matcherna. Jag trodde aldrig att jag skulle bli uttagen. Det är verkligen jätteroligt att man får ett kvitto på att man lagt ner mycket tid och gjort något bra.

I februari bär det av till Järvenpää, Kerava och Mäntsälä i Finland för att spela en femnationsturnering mot USA, Ryssland, Finland och Tjeckien.

– Det har alltid varit en dröm för mig att spela i landslaget. När jag var liten såg jag min syssling Danijela Rundqvist i bland annat OS och såg upp mycket till henne. Det är en stor ära att få dra på sig Tre Kronor-tröjan. Jag hoppas få mer erfarenhet och en chans att visa upp mig.

Gustav BacklundSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.