Annons

Brynäs stjärnduo nära comeback

Förlust i den tredje matchen i nedflyttningskvalet – men till det fjärde mötet med HV71 kan eventuellt Brynäs få dubbla stjärnförstärkningar.
Patrik Berglund och Niclas Andersén är tillbaka på is.
Ishockey • Publicerad 13 april 2021
Brynäs Patrik Berglund. Arkivbild.
Brynäs Patrik Berglund. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

32-årige Patrik Berglund har inte spelat för Brynäs sedan den 18 mars. Den 31 mars gick klubben ut med att han smittats av covid-19. Men på tisdagen var den NHL-meriterade stjärnan – som var klubbens största värvning inför säsongen – tillbaka på is.

– Vi tog det lugnt i dag. Men han har ju varit sjuk och varit borta ungefär tre veckor och när man inte rört sig på tre veckor är det ju inte bara att komma in och köra dag ett och känna sig pigg och fräsch. Så vi får se varje dag hur hans fysiska status utvecklas, åkstyrka och såna saker, säger tränaren Josef Boumedienne till Gefle Dagblad.

"Ska åka med"

Annons

Brynäs leder nedflyttningsserien med 2–1 i matcher, i bäst av sju, men hemmaföll med 1–2 i måndagens tredje möte. Den fjärde matchen spelas i Jönköping på torsdag. Huruvida Berglund, som gjorde 13 mål i grundserien, kan spela då är alltså högst oklart. Men enligt Boumedienne är det preliminärt bestämt att Berglund åtminstone ska följa med till Småland.

– Ja, tanken är att han ska åka med och träna med laget. Jag har inte stämt av med honom i dag, men det är tanken, säger Boumedienne.

Andersén också nära

Utöver Berglund närmar sig även backstjärnan Niclas Andersén spel.

– Han kör för fullt och kampar där ute, så han är tillgänglig. Sedan vet jag inte om hjärta-och-lunga är där riktigt än. Men han åker också med, säger Boumedienne.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons