Annons

Brynäs ber fansen finansiera stjärnvärvningar

Ishockey • Publicerad 6 juli 2020
Patrik Berglund spelade i Djurgården den senaste säsongen, men vill nu till Brynäs. Arkivbild.
Patrik Berglund spelade i Djurgården den senaste säsongen, men vill nu till Brynäs. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Brynäs har redan fyllt sin SHL-trupp. Men nu har Gävle-klubben möjlighet att värva den NHL- och landslagsmeriterade centern Patrik Berglund och få tillbaka backen Simon Bertilsson.

Därför ber man supportrar och företag om pengar. Genom en insamling, som ska pågå fram till den 19 juli, hoppas man få råd att genomföra affärerna.

Annons

"Vi har fått en möjlighet att värva både Patrik Berglund och Simon Bertilsson. Berglund på ett tvåårskontrakt och Bertilsson på fyra år. Spelarna vill till oss och vi vill ha dom här, nu måste vi kraftsamla för att lösa pengarna och få till affären", säger klubbdirektören Michael Campese till klubbens webbplats.

"Förhoppningsvis finns det ett tillräckligt stort hockeyintresse i Gävle och bland våra supportrar och partners för att lösa det."

Han vill inte säga hur mycket pengar det handlar om. Den som skänker pengar får tillbaka dem om affären inte går i lås.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons