Annons

Boustedt rådgivare åt dansk hockey

En serie konflikter och uppmärksammade händelser skakade om Svenska ishockeyförbundet i våras.
För Tommy Boustedt blev det slutet som generalsekreterare.
Nu har han nappat på ett nytt uppdrag: Rådgivare åt det danska förbundet.
Ishockey • Publicerad 11 januari 2021
Tommy Boustedt blir rådgivare åt danska ishockeyförbundet. Arkivbild.
Tommy Boustedt blir rådgivare åt danska ishockeyförbundet. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

61-årige Boustedt har en lång och gedigen karriär som tränare och ledare i svensk hockey.

Den erfarenheten får danskarna dra nytta av framöver.

Annons

Sajten hockeysverige.se skriver att Boustedt uppdrag blir att samarbeta med förbundets sportavdelning samt med landslagstränarna. Arbetet med att jobba fram en röd tråd för verksamheten har redan påbörjats och ska vara klar till nästa säsong.

"Alla landslagsspelare och tränare ska vara medvetna om hur en landslagsspelare ska utbildas både på och utanför isen. Det handlar om att implementera en samlad riktning för hur vi ska spela och hur vi ska arbeta med fysisk träning", säger Boustedt enligt hockeysverige.se.

"Vi har fått en unik möjlighet att knyta till oss en av hockeyvärldens starkaste kompetenser i vår sportsliga 'set up'. Med Tommy Boustedts kapacitet kan vi vidareutveckla ett redan bra landslagsarbete, samtidigt som vi ger våra klubbar en extra resurs att kunna dra nytta av", säger det danska ishockeyförbundets direktör Ulrik Larsen till förbundets hemsida.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons