Bogh Wallin segrare även på linjeloppet

Kalmar Artikeln publicerades
Foto:Henrik Eriksson

Han pratade om att vinna igen efter segern i går.

Rasmus Bogh Wallin håller vad han lovar.

– Superfett att ta en dubbel, säger den unge dansken.

Rasmus Bogh Wallin dominerar på Kalmars gator. Efter segern i fredagens stadslopp var dansken först i mål även på lördagens linjelopp. Efter 18 mil med 12 varvningar genom Kalmar centrum, blev det déjà vu-känsla på prisutdelningen efter loppet.

– Det här har slagit alla mina förväntningar, jag visste att formen var bra men...

Det blev en spurtuppgörelse till slut även om det länge såg ut som att ett utbrytningsförsök med två åkare skulle hålla hela vägen. Men på sista varvet ökade klungan farten betänkligt och hämta in duon. Sedan gjorde Team Coloqick-Cult ett perfekt jobb för att ta fram sin unge stjärna till en ny seger.

    – Laget har gjort det väldigt bra båda dagarna. Vi var sex man i front och med 200 meter kvar var det bara för mig att gå. Jag hade suttit med lugnt och fint hela dagen så det fanns bra med kraft kvar i benen, säger Bogh Wallin.

    Avslutningen var det perfekta beviset på att cykel är en lagsport. Svenske spurtspecialisten Jonas Ahlstrand från Team Ormsalva AC:s var tvåa bakom Bogh Wallin och samtidigt som det grämde honom något så var han nöjd sett till förutsättningarna.

    – Man vill alltid vinna, men med tanke på att de var sex man i laget och vi två på slutet så får man vara nöjd. De har uppdrag hela sista varvet med fem man att köra för honom (Bogh Wallin) och då ska man vinna. Han får ligga hundra meter till bakom hjul, medan jag får gå i vinden. När jag kommer upp jämsides ser han det och då drar han på, säger Jonas Ahlstrand.