Blåvitts legendarer kommer till Oskarshamn

Oskarshamn Artikeln publicerades
IFK Göteborgs veteranlag består av många klassiska spelare. I september dyker Blåvitt upp i Oskarshamn för att spela Rödsle veterancup.
Foto:Ifkgoteborg.se
IFK Göteborgs veteranlag består av många klassiska spelare. I september dyker Blåvitt upp i Oskarshamn för att spela Rödsle veterancup.

Rödsle veterancup får storfrämmande.

IFK Göteborgs namnkunniga oldboyslag kommer till Oskarshamn i september.

Der var när Rödsle Cup gick i graven förra året som Rödsle BK valde att satsa på en veterancup. Premiäråret blev lyckat. Bland annat kom Östers IF, med Hasse Eklund i spetsen, på besök.

– Första året var ett litet test. Det blev lyckat och vi märkte att det fanns ett intresse, så nu ville vi spänna bågen lite, säger Peter Hjelm från Rödsle BK.

Första steget var att söka mervärdespengar för att bjuda ett lag till Oskarshamn med resa till och hotell. När pengarna beviljades var nästa fråga – vilket lag skulle bjudas in?

  – Vi funderade lite, men landade ganska snabbt i IFK Göteborg. De var stora på 80- och 90-talet och många känner till spelarna från den tiden.

  IFK Göteborg behövde ingen längre betänketid innan de tackade ja.

  Exakt vilka spelare IFK Göteborg kommer med är inte klart. Men bland de som brukar spela med veteranlaget märks exempelvis Stefan Pettersson, Jesper Blomqvist, Pontus Kåmark, Magnus Erlingmark, Mikael Nilsson och Stefan Rehn.

  – De tränar en gång i veckan och jag hoppas att de kommer med ett starkt lag.

  Än så länge är det bara IFK Göteborg som är klart, men Rödsle har många krokar ute.

  – Elfsborg, Öster, Kalmar FF och IFK Norrköping har också fått frågan. Vi väntar svar där, förhoppningsvis tycker de att det är en kul turnering nu när IFK Göteborg kommer. Sedan kommer ytterligare ett lag att få plats i IFK Göteborgs buss, så vi räknar med att ytterligare ett lag från Göteborgstrakten kommer. Det skulle kunna vara Gais eller Örgryte eller något i den stilen.

  Förra året kom sju herr- och fem damlag till spel. Nu hoppas Peter Hjelm dubbla de siffrorna.

  – Fyra herrgrupper och två damgrupper är målsättningen. Sedan kan det vara fyra eller fem lag i varje grupp. Vår tanke är att vi går ut med Blåvitt som dragplåster först och att det kan bli ringar på vattnet sedan.