Blackstenius show fixade Häckens seger

Häcken var illa ute mot Djurgården i damallsvenskan.
Då tog Stina Blackstenius över showen.
Med två mål och två assist vände landslagsspelaren på steken och såg till att Häcken bröt den dystra trenden.
Fotboll • Publicerad 17 maj 2021
Stina Blackstenius dominerade mot Djurgården.
Stina Blackstenius dominerade mot Djurgården.Foto: Anders Wiklund/TT

Häcken kom till Stockholm med en oavgjord och en förlust på de två senaste matcherna. Samtidigt har största rivalen Rosengård vunnit samtliga matcher och Skånelaget har tidigt ökat avståndet i toppen.

Mot Djurgården började det också dåligt för Häcken när Sara Olai gav hemmalaget ledningen.

Häcken har dock en av allsvenskans starkaste trupper och i andra halvlek visade de varför. I frontlinjen befann sig Stina Blackstenius.

I 61:a minuten tog hon sig förbi på högerkanten och slog ett lågt inlägg. Bollen nådde målfarliga Pauline Hammarlund som visserligen studsarna med sig men anfallaren var där hon ska vara och sköt in kvitteringen från nära håll.

Två minuter senare kom ledningsmålet när Blackstenius sköt ett skott som räddades. Men 25-åringen fick tag på sin egen retur och passade fram Julia Zigiotti Olme som enkelt kunde skicka in 2–1.

"Vill göra poäng"

3--1 gjorde Blackstenius själv i 81:a minuten. Hon stack i djupled, fintade ner Djurgårdens målvakt Kelsey Daugherty och rullade in bollen i nät.

Hon rundade sedan av kvällen med sitt andra mål i matchen i 89:e minuten.

– Som anfallare vill man alltid vara en poängspelare och hjälpa laget med poäng. Det viktigaste är så klart att vinna matcherna. Men som anfallare kommer man inte ifrån att det är viktigt med poäng, annars ifrågasätts man lite kanske, säger Blackstenius till Aftonbladet.

"Inte gett upp"

Häcken är, efter fem omgångar, fem poäng bakom Rosengård.

– Efter fem omgångar kan man ju omöjligt säga att man gett upp. Otroligt många matcher kvar. Finns inte ens i tanken att man gett upp serien nu, säger Blackstenius.

I kvällens andra match såg Hammarby ut att gå mot segern borta mot Eskilstuna. Men Vaila Barsley blev hemmalagets stora hjälte när hon kvitterade till 1–1 i matchens absoluta slutskede.